zondag 30 januari 2011

Lap weg, jurkje rijker: Roos 5011

Een paar weken geleden had ik al het Roos 5011 patroon getekend, vandaag moest dat het maar worden. Ik maakte hem van een rode Stenzo roosjestricot uit mijn voorraad. Die lap is nu praktisch weggenaaid en ik vind dat prima ;-). Weer een UWYH projectje (en ruimte maken voor nieuwe voorjaarsstofjes).Rixt is een leuke wikkeljurk rijker. Dit is de tweede Roos5011 die ik gemaakt heb, maar de eerste in tricot. De vorige versie was van katoen en toen was mijn kleine poppie nog heel veel kleiner (*shock* wat een verschil!).

Nu heb ik maat 92 gemaakt met korte mouwtjes. Ik heb geen striklinten gebruikt, maar knopen aan de binnenkant, onzichtbaar vanaf de buitenkant. Anders weet ik wel wat er gaat gebeuren: dan trekt ons kleine draakje ;-) continu haar striklinten los of waarschijnlijk de jurk helemaal uit (het kind loopt graag zonder kleren).

Dit was een leuk zondagmiddagproject. Wandelen met de kinderen lag in de planning, maar het was te koud met die mist van vandaag.

En nu is het weekend alweer zo goed als voorbij, nog even mijn favoriete blogs voorbij rollen met een wijntje en dan morgen weer start van een nieuwe werkweek (die begint met een lang tandartsbezoek :-S).

Oja, voor het bijhouden van mijn blogs, gebruik ik bloglines. Een handig tooltje, je krijgt alle updates op je eigen persoonlijke pagina.

1 opmerking:

Judith zei

Leuk! Ik vind dat nog altijd een leuk stofje. Volgens mij heb ik die in rib gehad.

Groetjes Judith