zaterdag 22 januari 2011

Brooklyn Tank Top #1

Onlangs deed ik mezelf een boek kado: het mooie kleurrijke boek "Sewing clothes kids love" van Sabine Pollehn en Nancy Langdon. Als bijlage bij dat boek zitten ook een aantal patronen, waaronder de Brooklyn Tank Top. Dat leek me een leuk hemdje voor Rixt. Aansluitende kledingstukken staan haar erg mooi.

Voor de lengte heb ik maat 98/104 genomen, voor de breedte 86/92 maar na het knippen toch besloten de naadtoeslag er af te halen. Het past haar perfect!

voorkant

achterkant

Ik heb er geen borduurtjes op gedaan, hij is prima zo, de stofkeuze maakt het hemdje al af. Ik heb ook een legging in deze stof, dus met nog een leuk rokje erbij is het een setje.

Zulke topjes zullen er voor de zomer vast nog meer komen! Deze kan ze nu al vast aan over een basic shirtje met lange mouwen.

Ik ben nog wel benieuwd naar de verschillen tussen deze Brooklyn Tank Top, de FM Lore top en de spaghetti top. Weet een bloglezer dat? dan hoor ik het graag, alvast bedankt!

7 opmerkingen:

Collie-Collie zei

Ik ken de topjes verder niet, maar ik vind deze superleuk. Lekker knal, en inderdaad met een legging van dezelfde stof en een leuk rokje erbij een superset!

Groetjes, Collie

Judith zei

Leuk zeg! Ik had het idee dat het patroon erg klein valt, maar dat valt dus mee?
De spagetti top valt volgens mij wijder, meer a-lijn. De Lore weet ik niet.

Groetjes Judith

Mariette zei

Erg leuk geworden met de stippen! Lore wilde ik ook gaan maken voor de zomer, maar deze is ook erg mooi, misschien dat ik ze allebei wel probeer. Mooi boek is het, he! Echt zo'n heerlijk bladerboek vol met inspiratie...

Omia's maaksels zei

Ik heb recent de Lore gemaakt.
Jammer genoeg niét op foto.
Er is , naar mijn idee , wel een verschil met deze Brooklyn Tank Top.
Hier lijken de bovenkant van voor-en rugpand ongeveer even breed.
Bij de Lore-top is de rugbreedte véél smaller dan de breedte van het voorpand, waardoor de fijne schouderbandjes dichter tegen de hals liggen.
Ik ben heel tevreden over de pasvorm van de Lore-top.

Lilian zei

wat een leuke kleurencombinatie, heel apart! De Loretop is heel anders, ook een fijn modelletje, de spaghettitop lijkt op deze.

mio zei

Bedankt voor jullie reacties. Ik denk dat ik dan toch ook de Lore top ga bestellen ;-)

frunnik zei

Wat ziet het er leuk en fleurig uit.
Heeft idd helemal geen borduur meer nodig.

Groetjes Arjanne