woensdag 6 mei 2009

Mijn eerste Roos 5011

Dacht ik nog steeds dat de Roos 5011 'voor later' was... door anderen werd ik erop gewezen dat ie klein valt en al zeker voor mijn dochter gemaakt kon worden. Ik ben gelukkig in het bezit van een origineel patroon dankzij Sancho Power, waarvoor nogmaals dank "Colorfairy" :-* dus ik kon aan de slag!
Het jurkje zit zo in elkaar, echt super! Ik heb de afwerking vrij simpel gehouden, tweelingstiksel is voldoende, de stof is bont genoeg! Ik heb geen striklinten gebruikt, R. zit overal aan te friemelen dus dat is voor een sluiting niet handig. Ik heb er twee knoopjes op gezet, eentje aan de binnenkant en een vrolijk bloempje op de buitenkant. Ik vond het oorspronkelijke patroon veel te lang voor mijn dochter, dus ik heb 'm wat ingekort.

Bij het passen bleek, dat ik al snel maat 80 kan uittekenen hahaha...Bij een volgend exemplaar ga ik de zoompjes aan de onderkant wat slimmer aanpakken, maar voor een eerste keer vind ik 'm goed gelukt.

Ik heb ook de legging van het Roos 5011 patroon gemaakt, maar ik moet nog even bekijken hoe ik het elastiek nog aan de 'denkbeeldige zijnaad' gestikt krijg. En ik wil nog bloempjes met lintjes op de zijkant zetten, zoals die van Bonnie Doon.

3 opmerkingen:

Collie-Collie zei

Hardstikke leuk geworden. En zo te zien zit 'ie bij je dochtertje ook lekker.

Groetjes, Collie

PeTrA zei

Oh wat lief zeg! En wat een lekker wijffie ;-)

groetjes..Petra

Julaba zei

Oh joh, deze is superschattig! Wat een leuk stofje heb je gebruikt, het staat zó zoet.