maandag 31 oktober 2011

Batman outfit

Afgelopen zaterdag kreeg ik een mailtje van de klasse-ouder dat Yvan aanstaande woensdag (!) Batman zou zijn in de weekviering met het 'heldenthema' (van de kinderboekenweek). Wij hebben geen pak van een batman of iets wat daarvoor kan doorgaan. Het was ook al na winkelsluitingstijd, dus iets kopen was ook geen optie meer...

Mijn creatieve helft van mijn grijze massa werd wel direct aangesproken nadat de eerste paniekgevoelens wat waren gezakt). Wat kan ik, wat heb ik aan materiaal... Gelukkig beschik ik over redelijk wat voorraad ;-) en ook de net die week aangeschafte viltpakketjes van de Action kwamen goed van pas: er zat namelijk zwart en geel vilt bij.

Een grote lap zwarte soepele tricot werd de cape. Een effen longsleeve van 'onder op de stapel' werd voorzien van het beroemde vleermuislogo. Gister maakte ik van vilt het masker af en vandaag kocht ik de 'hoge batman laarzen' (zijnde zwarte kniekousen van de Hema) en de onmisbare Batman slip (een onderbroek die over de broek wordt gedragen). Nu mag heit nog een riem met goud of gele verf spuiten en dan is het setje compleet!

Yvan wilde dolgraag vandaag zijn outfit passen en zelfs aan de buren showen (en dat is heel wat voor een jongetje dat niet zo van het verkleden is).

De foto's van mijn kleine grote superheld wil ik graag delen:


Het wordt vast een superleuke weekviering woensdagmiddag!

maandag 24 oktober 2011

Kraamcadeautje voor kersvers nichtje

Voor ons kersverse nichtje Elien Meike heb ik gistermiddag (en avond ;-) ) natuurlijk direct een rompertje en een lakentje geborduurd. Vandaag hebben we haar bewonderd, zo klein, zo lief, zo mooi!

De trotse heit en mem waren heel erg blij met het cadeautje.

Welkom in onze familie moai lyts famke! Ik wens je veel geluk in je leven!


Voorzien van mijn pas bestelde labeltjes bij Holland Label, zo leuk hihi!

donderdag 20 oktober 2011

Superhelden-sterren pyjama voor Yvan

Waar een wil is, is een weg! En wat in mijn hoofd zit, zit niet in mijn ... ;-)

Dus... de pyjama zelf is al af! En hij past perfect! Yvan vindt hem heel erg mooi (het liefst hield hij hem al aan haha). Het is nachtwerk geworden gisteren, maar ach, dat is deze week niet zo erg, want ik heb lekker herfstvakantie. Vanochtend hebben we het rustig aan gedaan en mocht Yvan het borduurtje kiezen wat op zijn pyjama moest komen. Zodra hij de [Action Hero] van Kunterbunt-design zag, was het duidelijk: die moest het worden!

Ik heb de patronen inmiddels gekocht, maar het duurt lang voor de downloadlink wordt gestuurd (die van de bijbestelde freebies heb ik al wel, merkwaardig). *edit: patronen zijn inmiddels per mail ontvangen*. Hopelijk heb ik de patronen vanavond nog op mijn laptop, dan kan de pyjama worden afgemaakt en in de tas voor een nachtje logeren bij pake en beppe. Lief en ik gaan genieten van een relaxte saunadag inclusief verwennerij als massage en gezichtsbehandeling! Oef, wat een vervelend vooruitzicht ;-)

Het pyjamashirt is de Mareen maat 122/128 waarvan ik de mouwen recht heb getekend. Voor de pyjamabroek heb ik patroon Highjump uit de Ottobre (4/2011) gebruikt, maar dan zonder de zakken. De pasvorm is écht perfect voor Yvan, niet te wijd, niet te smal. Met nog wat ruimte voor groei , maar dat mag bij pyjama's. Yvan groeit erg hard omhoog momenteel en ik moet aan de nieuwe kledingmaat (122) erg wennen. In mijn hoofd is hij daar nog niet aan toe haha!

Hier zijn de foto's op model, nog zonder superhelden applicatie dus. Zijn koesknuffel 'Tonkie' moest er ook bij op.


stoer


lief

en een beetje gek
dat is onze zoon ten voeten uit!

Patroon shirt: Mareen maat 122/128 met rechte mouw
broek: Highjump (zonder zakken)122 Ottobre 4/2011
stof: stenzo sterrentricot in rood en donkerblauw

edit 24/10:
aan deze post toegevoegd de foto van de geborduurde superheld
Volgens Yvan moeten er nog véééél meer borduurtjes van die serie op.


woensdag 19 oktober 2011

Aan de slag voor Yvan

Steeds als ik iets aan het maken ben, vraagt Yvan of het voor hem is wat ik maak. Vaak is dan mijn antwoord... nee, het is voor Rixt / het is voor iemand anders / het is voor mezelf...

Ik vind het zo lastig om kleding voor Yvan te maken. Meisjeskleding is makkelijker, sneller klaar, overzichtelijker voor mij. Jongenskleding wordt juist mooi door de details, de sierstiksels, de deelnaden en natuurlijk de stof. Aan dat soort patronen waag ik me niet zo snel, als ik wat vrije naaitijd heb.

Maar toen ik gister met het Banju kussen was begonnen met haken, zag ik weer dat sneue trekje in zijn gezichtje toen Yvan hoorde dat dit bloemenkussen voor mem zelf zou worden. En dat voelt niet goed :-(.

Vanmiddag heb ik daarom patroon Mareen overgetrokken, niet in maat 98/104 maar in maat 122/128!

Ik ga er een pyjama (klein beginnen qua uitdaging ;-) ) voor Yvan van maken. In stoere sterrentricot in donkerblauw en rood. En met vast ook een leuke borduur erop van een dino, een auto, draak of superheld. Daar ga ik nog even over nadenken.


Voor de broek zit ik te denken aan een model joggingbroek uit Ottobre die ik al eens voor Rixt heb gemaakt. Maar als iemand nog een hele goede tip heeft voor een ander broekpatroon voor een pyjama, dan hoor ik het heel graag.

Lief is op verjaardagsvisite, de kinderen slapen rustig, dus nu is er tijd en gelegenheid. Ik ga snel verder met het knippen van de stof, de locker staat al klaar!

Yvan, het is jouw beurt deze keer!

zondag 16 oktober 2011

Poppendekentje is af

Het poppendekentje heb ik vandaag afgehaakt en ik vind het een schatje geworden. Poppenmoedertje Rixt vindt hem ook helemaal goed gelukt. En pop? die heeft er heerlijk onder gekoest (zoals wij dat hier zeggen).

 Rixt ging er zelf ook even op liggen ;-)


Het patroon komt van [haar] , ik haakte het dekentje van Rio-katoen in mooie meisjeskleuren met haaknaald 3,5.


Onlangs kocht ik het patroon voor het bloemige Banjukussen [hier]. Ik heb een weekje herfstvakantie, tussen het spelen met de kinderen door kan ik vast een moment vinden om daarmee te beginnen. Ook hoop ik nog wat te kunnen naaien komende week.

Fijne herfstvakantie! Even bijkomen!

zondag 2 oktober 2011

Dekentje haken (grannystripe)

Hoewel ik bezig was met een proefsjaal voor de kinderen, ben ik even overgestapt naar de haaknaald. Ik ontdekte namelijk een enorme fout in mijn breiwerk die ik moet uithalen en had gisteren écht geen zin om dat mijn humeur te laten bederven!

Op haar blog zag ik dit patroon van een gehaakt babydekentje, zo cute! Mijn dochter heeft voor haar 3e verjaardag deze week een babyborn pop gekregen van haar grote broer en daarom haak ik voor mijn poppenmoedertje een grannystripe dekentje. Ik ben al een aardig eindje op weg. Misschien krijg ik nog zo de smaak te pakken dat ik toch ook overstag ga voor een grote versie...hihi. Er gaat een besmettelijk virus rond op Sancho, maar voorlopig hou ik het klein!


 Riokatoen in rood-oranje-wit-rozetinten, haaknaald 3,5

En vandaag was zo bijzonder: 2 oktober 2011 en we vierden de verjaardag van Rixt voor familie en vrienden in de tuin! Het was erg gezellig en relaxt.

Alweer een dag met een gouden randje deze week!


Rixt en haar mem in dansjurk (aldus Rixt) zonder shirtjes eronder of vestjes erover... wat een kadootje: zulk mooi weer!