woensdag 19 oktober 2011

Aan de slag voor Yvan

Steeds als ik iets aan het maken ben, vraagt Yvan of het voor hem is wat ik maak. Vaak is dan mijn antwoord... nee, het is voor Rixt / het is voor iemand anders / het is voor mezelf...

Ik vind het zo lastig om kleding voor Yvan te maken. Meisjeskleding is makkelijker, sneller klaar, overzichtelijker voor mij. Jongenskleding wordt juist mooi door de details, de sierstiksels, de deelnaden en natuurlijk de stof. Aan dat soort patronen waag ik me niet zo snel, als ik wat vrije naaitijd heb.

Maar toen ik gister met het Banju kussen was begonnen met haken, zag ik weer dat sneue trekje in zijn gezichtje toen Yvan hoorde dat dit bloemenkussen voor mem zelf zou worden. En dat voelt niet goed :-(.

Vanmiddag heb ik daarom patroon Mareen overgetrokken, niet in maat 98/104 maar in maat 122/128!

Ik ga er een pyjama (klein beginnen qua uitdaging ;-) ) voor Yvan van maken. In stoere sterrentricot in donkerblauw en rood. En met vast ook een leuke borduur erop van een dino, een auto, draak of superheld. Daar ga ik nog even over nadenken.


Voor de broek zit ik te denken aan een model joggingbroek uit Ottobre die ik al eens voor Rixt heb gemaakt. Maar als iemand nog een hele goede tip heeft voor een ander broekpatroon voor een pyjama, dan hoor ik het heel graag.

Lief is op verjaardagsvisite, de kinderen slapen rustig, dus nu is er tijd en gelegenheid. Ik ga snel verder met het knippen van de stof, de locker staat al klaar!

Yvan, het is jouw beurt deze keer!

1 opmerking:

Judith zei

Leuk zeg! Die stofjes heb ik ook, maar dan in katoen.
Tja voor jongens naaien. Ik heb deze week voor Noah een poloshirt uitgetekend en toen bleek de stof net de klein! Patroon ligt dus nu weer in de kast.....ik blijf het moeilijk vinden voor jongens....

Ben benieuwd naar het resultaat.

Groetjes Judith