dinsdag 3 januari 2012

Feliz!

De jurk is al af! En ik ben er zo ontzettend trots op!

Tot aan de bevestiging van de schouderbanden met mouwtjes was het niet moeilijk om te naaien. Met het spelden van de bandjes begon het me daarentegen te duizelen. Ik heb volgens mij wel een keer of 7 gedraaid naar de goede kant of het allemaal nog steeds goed kwam, hogere wiskunde! Door al dat gekeer en gecontroleer vielen uiteindelijk mijn zorgvuldig geplaatste spelden er weer uit... dus het was niet echt effectief haha...kon ik weer opnieuw beginnen.

Vraag: heeft iemand daar een oplossing voor? Is rijgen dan beter?

Maar uiteindelijk is het me gelukt en heb ik de hele jurk aanelkaar genaaid. Vanochtend onafgewerkt gepast bij mijn dochter en toen bleek dat hij nog behoorlijk aan de ruime kant was. Ik heb daarom vanmiddag een stukje ingenomen, maar of dat afdoende is? Het schort is immers niet veranderd.

De foto's heb ik op de pop gemaakt, mijn real life model is niet fit ('s middags steeds een beetje koortsig) en ik wilde haar nu geen 'plezier' doen met een pas- en fotosessie.

Ze vindt het in elk geval een hele mooie jurk, al was haar commentaar ook: maar mem, je zou toch ook nog 'ns een bijenpakje voor me maken? tsja... ;-)
patroon: Feliz van Farbenmix met vlindermouwtjes
maat: 98/104

Ik heb het Feliz patroon aangeschaft toen Rixt nog heel klein was. Toen kocht ik voor haar veel romantische kleertjes van Jottum. Nu ze ouder wordt vind ik dat romantische niet meer zo bij haar passen, kies ik meer voor wat stoerdere kleding. Ik heb daarom ook nog wel even getwijfeld over dit patroon, maar ik dacht ik maak hem eerst en ga dan pas oordelen, ik kan de jurk altijd nog verkopen, want zo netjes is ie wel geworden ;-). Maar de conclusie is dat Feliz een hele mooie meisjesjurk is, ook als je gewoonlijk houdt van wat pittiger. Het één sluit het ander immers helemaal niet uit!

De stof kocht ik al op een stoffenspektakel in 2009, de jurk is volledig UWYH  en daarmee heb ik weer 2 lappen grotendeels weggenaaid, goed bezig!

En ohhhh wat was het hier vandaag herfst-herfst-herfst! Onstuimige harde wind en heel veel regen, maar wij hielden dat buiten met een joggingbroekvakantiedagje en lekker spelen (en mem tussendoor wat naaien). Als ik deze jurk zie word ik enorm vrolijk en verheug ik me al op het voorjaar!


10 opmerkingen:

willemijn zei

Heel erg mooi! Ik hou wel van dat soort jurken..zal je dochter blij mee zijn!

Bianca zei

Leuke jurk, zomerkleding is ook veel leuker!

Blomkes zei

Wat een mooie romantische jurk is het geworden!

groetjes, Elske

p.s. leuk trouwens om 'mem'te lezen op je blog, heb m'n jeugd ook doorgebracht in Friesland...

Lies: zei

wat een geweldige jurk! Prachtig zeg!

Jessica zei

Wat een snoepje. Dat fleurt zo'n hele gure dag als vandaag vanzelf op. Heel erg mooi.

Groetjes, Jessica

Seweet! zei

Heel erg mooi, prachtige stofjescombi! Staat ook nog op m'n lijstje van 'ooit te wagen' :) Mooie dingen maak je.

sandra zei

Wat een mooie feliz is het geworden.Ja de mouwtjes is even friemelen en gewoon eerst aan een deel vastnaaien helpt..maar als je hem nog een keer maakt gaat het vast al vanzelf..

Marjon zei

Wat een mooie kleuren allemaal zo bij elkaar!
Lekker vrolijk zo met de afgelopen donkere dagen.

Rosarote Welt zei

so süß

lg nicole

Readkapke zei

Oh ik moet ook eens beginnen met een jurkje. Deze is superschattig!