dinsdag 21 december 2010

Antonia 86/92

Ik heb de slag weer wat te pakken. Iets meer vrije tijd (en een lieve man die me dan ook die ‘mijn’ tijd achter de naaimachine gunt; hij vermaakt zich dan met de kinderen ;-) ). Afgelopen zondag heb ik een Antonia met lange mouwen gemaakt. Myn famke groeit nu snel uit haar shirtjes, dus het was ook wel een beetje ‘noodzaak’.

Ik heb nu het officiële patroon in maat 86/92 aangehouden. Hij valt haar nog wat ruim over haar romp, maar ik vind het niet heel erg storend. Ik heb het shirtje wel moeten verlengen met een strook, want ze heeft een lange rug, iets om de volgende keer bij het knippen rekening mee te houden. De rolzoompjes zijn goed gelukt! *blij*. Uiteraard wel eerst weer even geoefend op een proeflapje, gelukkig heb ik het cursusboek van Leonie Vos binnen handbereik. Ik vind het halsboordje aan de wijde kant, dat ga ik in de toekomst wat veranderen denk ik.

Het shirt is versierd met borduurtjes van Huups! O.a. van de serie Paradiesblumen en Potpourri. Op het voorpand een gouden hertje dat ik ooit bij Michas had besteld en pas nu durfde te gebruiken.

Zaterdagochtend heb ik nog een forse bestelling geplaatst bij FM, ben benieuwd wanneer Amelie, Drunter&Drueber, Roberta en alle bandjes binnen zullen komen! Ik heb me even laten gaan. Volgende week ben ik een aantal dagen vrij, dan heb ik weer even tijd om te knutselen. Ik heb er nu al zin in!

Mijn model had niet zoveel zin om te poseren…

Het rokje dat ze draagt is een eenvoudig (saai!) Hema-rokje dat hier maar in de kast bleef liggen. Nu heb ik het versierd met de Daisy-flower uit de Potpourri-serie van Huups! en vind ik het wel een leuk rokje geworden. Het wordt helaas al wat aan de korte kant; het is dan ook nog een maatje 80. Misschien kan ik er een onderrokje voor maken, in de taille past het namelijk nog prima.

1 opmerking:

Judith zei

Mooi shirtje zeg! En wat is je meisje groot geworden!

Groetjes Judtih