maandag 27 februari 2012

Abacadabra 113

In de nieuwste Knippie zag ik de mooie gestreepte vlindertricot voor het eerst en toen ik die onlangs op de Handwerkbeurs in Zwolle tegenkwam was ik niet bestand tegen de verleiding. Ook ABC113 stond al langere tijd in mijn lijstje van patronen die ik nog wel eens aan mijn verzameling wilde toevoegen en die verkochten ze bij dezelfde kraam.

De dunne tricot is heerlijk glad en soepelvallend, maar daardoor ook best lastig te naaien op mijn machientje. Omdat ik geen rekbaar band had wat goed paste bij de stof, besloot ik om het bandje te maken van dezelfde tricot. Het was nog een heel gepruts om dat gladde smalle bandje er netjes opgestikt te krijgen, maar met hier en daar een schoonheidsfoutje vind ik het toch goed gelukt. Ik haalde iets van de lengte af om pyjama effect te voorkomen.

Patroon: Abacadabra 113
Maat: 92
Stof: Nooteboom voorjaar 2012

Het is een heerlijk draagbaar jurkje geworden. Rixt wil hem vanochtend na de passessie niet meer uitdoen! Ach, ach dan wassen mijn patroonlijnen er vanavond wel weer uit. Goed teken voor de draagbaarheid en haar aanvaarding in elk geval. Nu nog op zoek naar tricot in dezelfde kleur als de vlinders, want de legging en het shirtje dat ze er nu onder aanheeft matchen niet helemaal. Wellicht maak ik ook nog een witte legging erbij met een detail van de vlindertricot.De kinderen hebben nu voorjaarsvakantie van school en peuterspeelzaal en ik ben ook de hele week vrij, heerlijk luxe en een fijne tegenhanger van mijn drukke baan. Helaas heeft Yvan sinds vorige week donderdag de waterpokken, dus lekker zwemmen zit er deze week niet in, maar gelukkig is hij er niet heel erg ziek van. Ook de hoeveelheid pokjes die hij heeft valt me enorm mee. We smeren 3x per dag met Kidsclin, echt een aanrader. Het smeren zelf vindt Yvan niet erg leuk, maar het verkoelt, hij heeft nauwelijks jeuk en het genezingsproces lijkt heel snel te gaan. Op zijn gezicht lijken ze in mijn ogen al minder aanwezig.

Hier mijn gepokte kind. Valt best mee toch?


Over een dag of 10 dochter aan de beurt? Ik vrees van wel en dat is ook niet erg, want ze moeten het toch een keer krijgen. Een nieuwe voorraad kidsclin staat al voor haar klaar.

Ik heb nog wel meer op het programma staan om te naaien deze voorjaarsvakantie (het is tenslotte ook voor mij vakantie ;-) ). En we gaan gezellig met zijn drietjes (heit is niet vrij) dingen doen. Vanmiddag gaan we cakejes bakken, met prinsessen en Bliksem McQueen. Zorgvuldig door Rixt uitgezocht, ze zullen vast heeeeeel zoet zijn hahah...

7 opmerkingen:

Bianca zei

leuke jurk, staat haar super!

Zussies zei

Leuke jurk en wat een prachtige stof heb je gebruikt. Staat je dochter mooi!!

Mariette zei

De 113 is geweldig geworden, de stof is zo leuk, ik had 'm ook al in de Knippie gespot ;-)
En de Kidsclin is ons vorig jaar ook goed bevallen, toen Sara de waterpokken had, niet goedkoop maar het werkte een stuk beter dan mentholpoeder.

Saartje71 zei

Staat haar mooi zeg! En wat een leuk patroon ook. Ik en mijn oudste zijn dol op dit soort comfortabele jurkjes.

Mama Deborah zei

Leuk geworden het jurkje. Je kan idd waterpokken jong krijgen, weet ik uit ervaring. Ik zal voor Anne de tip bewaren van Kidsclin.

Lotjes Label zei

leuk weer geworden! en yv zn pojes zitten ook in mooi patroontje ;-) xx

Eveline -mamamaaksels zei

leuk, word er helemaal vrolijk van!