zaterdag 5 november 2011

Sinterklaasvlag - hulp gevraagd!

De school van Yvan is te laat geweest met het bestellen van het sinterklaaspakket van het Sinterklaasjournaal. Het belangrijkste item daarin is dit jaar de vlag van Sinterklaas.

De juf heeft mij gevraagd of ik deze vlag kan namaken. Ik heb de volgende foto van de vlag ontvangen.Voordat ik ja ga zeggen op de vraag van de juf, wil ik graag eerst meer weten over textielverf.


Kun je gele textielverf mooi aanbrengen op een rode stof? Blijft het dan echt goed geel?

Hoe kun je textielverf het beste aanbrengen? Ik zie spuitbussen (lijkt me lastig), textielverf in flacons...


Wie heeft er veel ervaring met textielverf en kan mij adviseren?

of is appliceren eenvoudiger...?

Alvast bedankt voor het meedenken!


update:
ik heb de vlag niet gemaakt, het ontbrak me aan de tijd om dat zorgvuldig te kunnen doen. Gelukkig was er een andere moeder die het wel zag zitten en er hangt inmiddels een mooie vlag in school. Wat schetste mijn verbazing dat ik via Sancho de tip kreeg dat de vlag opeens gewoon te koop was, namelijk hier bij de  vlaggenwinkel en niet eens duur! Achteraf ben ik dus blij dat ik niet veel tijd en energie heb gestoken in het namaken van de sinterklaasvlag.

3 opmerkingen:

Judith zei

Textielverf geen idee, maar kan je niet iemand die mijter laten uitsnijden in strijkvelours? Misschien Sandra van Applicatie en Zo.

Groetjes Judith

EMMA EN MONA zei

Ik dacht ook aan flockfolie. Te koop bij Vermiljoenshop onder andere. Gwoon strijken op de rode lap en een lint sikken als boord.

Minimoek zei

Hoi,je heb een troostprijsje gewonnen bij mijn give-away,wil je even je adres-gegevens naar mij mailen,groetjes Linda.