zondag 28 augustus 2011

Laguna rokje

Op het Sanchoforum zag ik onlangs een draairokje voorbijkomen dat Jana naaide voor haar dochter. Dat patroon heb ik vorig jaar van een andere Sancho'er over kunnen nemen voor de legging, maar het rokje was me toen niet zo opgevallen. Het is een patroon van studio Tantrum: Laguna.

Het patroon van het rokje zag er ingewikkeld uit en met de beschrijving kon ik me er nog niet echt (of beter: echt niet haha) een voorstelling maken, maar ik ben er toch aan begonnen.

Ik heb de stof in de spiralen gesneden met een rolmes, mijn Lief haalde daarvoor speciaal nog een grote plaat dunne mdf bij de bouwmarkt, zodat ik een mooie 'snijmat' ter beschikking had. Zo lief meegedacht en superhandig!

Gaandeweg werd inderdaad (gelukkig) vanzelf duidelijk hoe het rokje in elkaar zat. De spiralen zaten vrij vlot in elkaar. Vrijdagmiddag wilde ik de zomen afwerken met een rolzoom op mijn locker. Nou maakte die de laatste tijd wel eens vaker een tikkend geluidje, waar ik de herkomst niet van kon vinden... Maar na de halve zoom te hebben gedaan, brak mijn draad, zat er plots van alles in de knoop en zag ik tot mijn schrik dat er bij mijn onderste grijper iets goed mis zat. Het hendeltje van de inrijger zat helemaal los... aiaiai... daar was niet meer mee te werken. :(

Gelukkig kon ik de machine vrijdagmiddag direct nog wegbrengen ter reparatie en hopelijk heb ik hem tweede helft volgende week weer terug.

Maar goed, toen was het dus weekend, had ik tijd en kon ik niet verder met het rokje. Gisteravond even mijn voorraad biaisband opgenomen en ik had genoeg om de zomen daarmee af te werken in plaats van de rolzoom. En achteraf ben ik blij dat ik dat heb gedaan, want ik vind het resultaat met dit lichtroze geruite biaisband mooier dan de rolzoom die ik eerst had bedacht.

De bovenkant heb ik iets anders afgewerkt dan het patroon aangaf. Vanochtend heeft Rixt het rokje gepast en het zit prima! Eind september wordt ze drie en ik kan nog geen leuke verjaardagsset vinden in de winkel, maar wellicht dat ik het red om met dit rokje zelf een verjaardagssetje te maken?


Laguna maat 86/92 met dubbele spiralen van stof Rosali.

4 opmerkingen:

Collie-Collie zei

Het biaisband staar er inderdaad superleuk bij. Het rokje is helemaal af!!

Groetjes, Collie

Judith zei

Mooi! Ik heb er al 4 gemaakt. Bij de eerste snapte ik het ook niet haha.

Groetjes Judith

Lilian zei

Leuk geworden! Wat zal dat pittig staan voor de verjaardag van je dochter!

melleke-modelleke zei

hey dat is een supper mooi rokje!! ik zou dat graag ook willen maken weet jij soms waar ik dat patroontje kan vinden? groetjes