zondag 7 maart 2010

De draad weer opgepakt met mijn eerste Antonia!



Ik heb zin in het voorjaar, mijn naaimachine is weer gerepareerd na een vastloper tijdens het borduren van een geboortelakentje vorig jaar. Ik vertrouwde hem niet meer, dus uiteindelijk toch maar opgestuurd naar de leverancier. Nu voelt mijn machientje weer vertrouwd en begint het weer te kriebelen om wat te maken.

Dus... de daad bij woord gevoegd en aan de slag! Gelukkig had ik leuke stofjes op voorraad, al kon ik het ook niet laten om bij de Stoffenkraam onder andere de Stenzo ornamentjes te bestellen (en een paar FM patronen ;-) ).

Ik heb mijn eerste Antonia gemaakt, met korte mouwtjes om dit model eens uit te proberen. Ik heb maat 86/92 gebruikt, maar zag bij het naaien al wel dat dat om het lijfje nog veel te breed zou zijn voor myn famke. Daarom heb ik het shirtje aan de zijkanten ingenomen. Het halsbandje is ook helemaal goed gelukt! Ik vind het zo'n schatje geworden met de kleine roosjes op de mouwkapjes, meer versiering heeft het niet nodig. Het model vond het gelukkig ook helemaal mooi, ze bleef het shirtje maar aaien haha... nog even geduld hebben meisje, eerst het mooi weer opwachten.





Onderhanden heb ik mijn eerste Blusentop. En ook daar geldt helaas: te breed en te lang en ik ben allergisch voor te grote kleding hahaha... Ik moet nog even bekijken hoe ik de breedte even mooi ga oplossen, de lengte ga ik inkorten, het is nu geen top meer maar een jurk.

En gister zag ik op de markt een leuke matroesjka stof, kon het niet laten liggen voor 5 euro. Dat wordt vast een vrolijk zomerjurkje, Roos 3019?




He heerlijk! Ik ben lekker weer aan de naai! Ik hou jullie op de hoogte!