zondag 30 januari 2011

Lap weg, jurkje rijker: Roos 5011

Een paar weken geleden had ik al het Roos 5011 patroon getekend, vandaag moest dat het maar worden. Ik maakte hem van een rode Stenzo roosjestricot uit mijn voorraad. Die lap is nu praktisch weggenaaid en ik vind dat prima ;-). Weer een UWYH projectje (en ruimte maken voor nieuwe voorjaarsstofjes).



Rixt is een leuke wikkeljurk rijker. Dit is de tweede Roos5011 die ik gemaakt heb, maar de eerste in tricot. De vorige versie was van katoen en toen was mijn kleine poppie nog heel veel kleiner (*shock* wat een verschil!).

Nu heb ik maat 92 gemaakt met korte mouwtjes. Ik heb geen striklinten gebruikt, maar knopen aan de binnenkant, onzichtbaar vanaf de buitenkant. Anders weet ik wel wat er gaat gebeuren: dan trekt ons kleine draakje ;-) continu haar striklinten los of waarschijnlijk de jurk helemaal uit (het kind loopt graag zonder kleren).

Dit was een leuk zondagmiddagproject. Wandelen met de kinderen lag in de planning, maar het was te koud met die mist van vandaag.

En nu is het weekend alweer zo goed als voorbij, nog even mijn favoriete blogs voorbij rollen met een wijntje en dan morgen weer start van een nieuwe werkweek (die begint met een lang tandartsbezoek :-S).

Oja, voor het bijhouden van mijn blogs, gebruik ik bloglines. Een handig tooltje, je krijgt alle updates op je eigen persoonlijke pagina.

zaterdag 29 januari 2011

Ivy en ik worden vriendinnen

Vanmiddag maakte ik het IVY broekje af, waar ik gisteravond al zo mee was opgeschoten. Het is een prachtig broekje geworden al zeg ik het zelf. Ik heb dan ook echt wel mijn best gedaan om heel netjes te naaien ;-). Het is een prettig patroon om te naaien van Cinderella *Zwergen* Mode.

Het stofje, de knoopjes en het bandje komen uit mijn voorraad, helemaal UseWhatYouHave dus. Ik heb me voorgenomen daar eerst uit te putten. Een voornemen waarvan ik weet dat ik me er prima aan kan houden zolang de nieuwe zomerstofjes nog slechts beperkt online zijn. Hahaha...

Maat 86/92 is een fijn broekje voor Rixt, het zit haar prima, ik heb geen aanpassing hoeven doen. Het geeft nog ruimte genoeg om te groeien, zonder dat het te groot oogt. Daar ben ik namelijk een beetje allergisch voor ;-).

Ivy en ik zijn vriendinnen geworden, ik ga er zeker nog meer maken in aanloop naar het voorjaar!

De foto's op model:

voorkant
achterkant
van de zijkant
blier famke
inspectie van de vlinders
en ook het kantje wordt beoordeeld

vrijdag 28 januari 2011

vrijdagavond : Ivy

De kinderen liggen in bed, het is mijn tijd: hup naar zolder! naar mijn machines.

Vanmiddag getekend en geknipt: het patroon Ivy van Cinderella *Zwergen* Mode in 86/92. Ik kocht het patroon afgelopen week (samen met FM Roxy). Het lijkt me een fijn kniebroekje voor de zomer.

Ook sloeg ik op MP nog mijn slag met 4 FM patronen: Wanda, Lore, KleinOland en Laguna. Zo fijn dat Rixt nu in de maatvoering van de FM patronen komt ;-).

Ik ga snel aan de slag!

zondag 23 januari 2011

Jottum tulpenstof in de aanbieding = verkocht

Ik bied deze mooie Jottum stof van de bruine Tulpenserie te koop aan:



(de foto is een beetje flets, in werkelijkheid is de kleur diepbruin en zijn de tulpen helder, ik krijg het helaas niet getrouw de werkelijkheid gefotografeerd).

Ik heb 2 varianten
2 meter tricot
3 meter katoen
de stof is 150 cm breed

losse hoeveelheid is mogelijk.

De stof is ongewassen, nog precies zoals ik hem kocht.

Ooit zag ik mezelf hier roezeljurken van naaien voor mijn dochter, nu weet ik dat mijn dochter geen Jottummeisje is. En haar moeder ook niet meer ;-)

Heb je belangstelling, je vindt mijn Marktplaats advertentie hier

* update: de stof is verkocht, dames veel succes en plezier met het maken van een mooie creatie van deze stof! *

zaterdag 22 januari 2011

Brooklyn Tank Top #1

Onlangs deed ik mezelf een boek kado: het mooie kleurrijke boek "Sewing clothes kids love" van Sabine Pollehn en Nancy Langdon. Als bijlage bij dat boek zitten ook een aantal patronen, waaronder de Brooklyn Tank Top. Dat leek me een leuk hemdje voor Rixt. Aansluitende kledingstukken staan haar erg mooi.

Voor de lengte heb ik maat 98/104 genomen, voor de breedte 86/92 maar na het knippen toch besloten de naadtoeslag er af te halen. Het past haar perfect!

voorkant

achterkant

Ik heb er geen borduurtjes op gedaan, hij is prima zo, de stofkeuze maakt het hemdje al af. Ik heb ook een legging in deze stof, dus met nog een leuk rokje erbij is het een setje.

Zulke topjes zullen er voor de zomer vast nog meer komen! Deze kan ze nu al vast aan over een basic shirtje met lange mouwen.

Ik ben nog wel benieuwd naar de verschillen tussen deze Brooklyn Tank Top, de FM Lore top en de spaghetti top. Weet een bloglezer dat? dan hoor ik het graag, alvast bedankt!

Antonia #2

Voor Rixt maakte ik de tweede FM Antonia met lange mouwen. Het is de kleinste maat zonder naadtoeslag aan de panden en 4 cm verlengd. Bij de hals heb ik ook een paar cm aangetekend. Nu past hij beter dan het eerste exemplaar.




De mouwen heb ik van een verschillende kleur gemaakt, het zijn de roosjes van Stenzo meen ik. De effen rose stof van de panden was extreem rekbaar, dat naaide niet fijn. Zelfs zonder aan de stof te trekken, begon hij al te golven en dat was bij het halsboordje helemaal een crime. Maar goed, ondanks dat is het toch een leuk shirtje geworden.



De borduurtjes zijn van de serie LittleMissKitz van KleinerHimmel. Op het rugpand staat een Piepmatz vogeltje. Rixt vindt vooral de details van gouddraad erg leuk. Daar moet ze steeds even op wijzen haha...

Ik heb vanavond even snel de foto's op de paspop gemaakt. Kleine muis zat al in haar pyjamaatje na de badpret.

vrijdag 21 januari 2011

Roos 3019

De foto is al een tijdje klaar, maar ik was er nog niet aan toegekomen om hem hier te plaatsen. Rixt vind het helemaal leuk die striklintjes op de voorkant. Ik vond het leuk om dit jurkje voor haar te maken.


Roos 3019 met strik op model.

Er zullen vast nog meer volgen in andere stofjes, dit was een proefmodel. Ik heb ‘m iets ingekort omdat ik dat pittiger vindt staan. Er komt nog een legging bij.

Tussen alle werk- en zorgtaken door naaide ik voor Rixt ook nog een Antonia in de ornamentroosjesstof (van Stenzo?), haakte ik girly roze/rode handwarmers voor mezelf en nog een paar in blauw/grijstinten. De foto's volgen op een later moment, die moet ik namelijk nog maken ;-).

Op dit moment ben ik bezig met een Brooklyn tanktop uit dit boek, dat ik me onlangs (met korting! haha) cadeau gaf en heb ik ook nog een proefmodel ‘Ottobre bloesje’ onderhanden. Daarnaast repareerde ik een broek van mijn schone moeder met een mooie paisley borduur van Smila. Ze was er heel erg blij mee.

De lappen mooie! joggingstof van www.XLstoffen.nl zijn inmiddels gewassen en liggen daarmee klaar voor een creatie.

Met mijn goede voornemen om te blijven naaien gaat het dus nog heel goed! *ik geniet*

zaterdag 8 januari 2011

Erfelijk belast?

Ik hoop het... :D

Ik ben op dit moment polswarmers aan het haken, ik heb steeds zulke koude handen op kantoor. En ik zag op het Sanchoforum dit patroon voorbijkomen. Het liet me niet meer los, heb er zelfs van gedroomd haha…
Vrijdagochtend heb ik het dus gekocht via DaWanda en ben er gistermiddag meteen aan begonnen. Zo leuk weer om te haken! Yvan zag dat natuurlijk en wilde ook wel zoiets maken… Tsja, wat zou hij kunnen doen? Haken zag ik nog niet zitten voor hem.

Vanochtend zijn we daarom samen naar de markt geweest en hebben we wol en een punnik’paddestoel’ gekocht. In ‘mijn tijd’ was het namelijk een paddestoel, tegenwoordig heet het Knifty Knitter. “Dan ga ik een broek met stippen voor jou maken, mem” was Yvan's commentaar... haha, de schat.
Thuisgekomen wilde hij meteen aan de slag en zowaar, na een poosje samen proberen, lukte het hem ook alleen.


De volgende draad draai ik telkens voor hem op, maar dan kan hij zelf de lusjes omhalen. Heel geconcentreerd.


Hopelijk heeft hij qua creativiteit iets van mijn genen meegekregen.

Ondertussen naaide ik deze week ook een Roos 3019 jurkje en vandaag een Antonia shirt met lange mouwen voor Rixt. De foto’s op model volgen op een later moment. Het Roosrokje 4009 van vorige week is nog veel te groot en toen ik dat nog probeerde te corrigeren, werd het helemaal niet meer om te dragen. Haar grote dikke teddybeer heeft inmiddels een heel mooi rokje aan ;-). Haar past het perfect!

zondag 2 januari 2011

To sew ~ voorbereidingen

Ik ben gisteravond nog even druk geweest met patronen overtrekken en uitknippen. Dan heb ik ze maar vast klaarliggen en hoef ik alleen nog maar stofjes uit te zoeken als ik wil naaien (stofkeuze is al opgave genoeg haha).

Ik had een Yelena broekje getekend, maar die valt heel kort, té kort naar mijn zin. Op Sancho werd dat ook door andere naaisters bevestigd en daarom ga ik vandaag even kijken hoe ik die broek kan verlengen. Het lijkt me zo’n leuk broekje voor Rixt.

Roos 4009 (model F) heb ik gisteravond ook getekend, geknipt en grotendeels nog in elkaar gezet. Straks even passen en dan laatste stukje afwerken. Het is een grappig rokje!

Ik heb de volgende patronen getekend in maat 92
Roos 5011 met korte mouw
Roos 5011 lange legging
Roos 3019

De patronen Antonia en Bandito wil ik nog aanpassen (verlengen), een joggingbroekje uit de Ottobre overnemen en ook hét blousje uit Ottobre 2-2005.

Dadelijk eerst stofjes wassen en drogen.

Oei, ik wil nog veel doen vandaag ;-), maar snel beginnen dan! En dus bij de laptop vandaan!

Morgen is mijn vakantie voorbij en ligt het zwaartepunt weer bij werk. Hopelijk kan ik daarnaast wat van mijn creatieve energie vasthouden om te naaien.

Ik doe mijn best ervoor!